Sök
Stäng denna sökruta.

Ackumulatortankar för vedpannor

Effektivisera din vedeldning med en ackumulatortank anpassad för vedpannor från OSO. Dessa tankar lagrar överskottsenergi, minskar behovet av frekvent eldning och sänker energikostnaderna. Utforska vårt utbud av modeller och storlekar för att hitta den optimala lösningen för dig.

Så här fungerar en ackumulatortank för vedpannor

En ackumulatortank är en behållare som är isolerad och fungerar ungefär som en stor termos. Själva tanken lagrar varmvatten från en värmekälla, i det här fallet en vedpanna. Varmvattnet i acktanken värmer upp fastigheten och förser den med varmvatten.

Du kopplar tanken till värmekällan som värmer upp vattnet som tanken sedan lagrar, så att du kan använda det längre fram. Det finns olika slags ackumulatortankar, flera av dem har en elpatron som en säkerhet, ifall värmekällan i huset mot förmodan inte skulle fungera. Då blir det en extra säkerhet och du behöver aldrig oroa dig för att du inte kommer ha varmvatten hemma.

Säkra upp värmen i huset med

En ackumulatortank kan för det mesta kopplas till i stort sett alla slags värmekällor, vilket är en stor fördel. Så är givetvis också fallet med ackumulatortank vedpanna från OSO. Vill du koppla in flera värmekällor till en och samma tank går även det bra.

Eftersom en ack tank går att anpassa på många olika sätt är det ett tillbehör som passar utomordentligt till de allra flesta hem, små som stora. Tanken samlar och bevarar energi, så slipper du ständigt tillföra ny. Den lagrade värmen tas tillvara för att kunna användas vid ett senare tillfälle.

Ackumulatortankar från OSO i världsklass

I vårt sortiment har vi en rad olika modeller och storlekar som är tillverkade med högklassiga material och avancerad teknologi. Vi använder marknadsledande isolering för att säkerställa att du får det absolut bästa marknaden har att erbjuda. Alla tankar har ett högt korrosionsmotstånd som förlänger livslängden på dem. Du kan läsa mer om varje enskild produkt i vårt sortiment genom att klicka på bilden.

Vedpanna med ackumulatortank – fördelar

Effekten som en vedpanna levererar är betydligt högre än vad som behövs i ett hus. All överskottsenergi går förlorad om du inte har en ackumulatortank kopplad till vedpannan. Så kompletterar du vedpannan med en acktank sparar du pengar, får en behaglig drift och ett system som är skonsamt för miljön.

Med en ackumulatortank till vedpannan behöver du inte elda lika mycket i pannan. Det räcker att du eldar lite extra ett par gånger om dagen. Du tar tillvara på all energi i varje vedträ. Utsläpp av miljö- och hälsofarliga ämnen sjunker drastiskt.

Våra ackumulatortankar går även att kombinera med solfångare som hjälper till att tillföra energi till systemet under soliga dagar. Även här sparar du pengar eftersom du inte behöver elda med en låg verkningsgrad. Med kombinerade värmekällor har du alltid varmt vatten till dusch och kran och värme i ditt värmesystem.

Välj en storlek som passar ditt hem

Vilken storlek du väljer på tanken är helt avgörande. Större ackumulatortankar klarar av att lagra värmen under en längre tid. Storlek på bostaden samt vilket uppvärmningssystem som finns på plats är två faktorer som är avgörande för ditt beslut om hur stor tank du behöver.

Har du exempelvis en sommarstuga eller om du använder dig av bergvärme behöver du inte en lika stor tank, då kan 300 liter räcka. Värmer du en stor villa med vedpanna rekommenderar vi att du använder minst 500 liter, gärna lite mer.

Vedpanna med ackumulatortank priser

Om du är intresserad av att köpa acktank till vedpanna från OSO gör du det via vår återförsäljare. Du kan besöka en av deras butiker eller kontakta dem via deras webbplats, för att få reda på priset för den ackumulatortank du är intresserad av att köpa. Har du frågor kring ämnet har våra återförsäljare proffsiga medarbetare som hjälper dig.

FAQ

h1
h2
h3
h4
h5

 

 

h6
h7
h8
h9
h10

Nyheter

OSO ThonCo Kampanjebilder Hires 5 scaled

7 bra tips på varmvattenberedare för rörmokare

Frågor uppstår ständigt om att installera en varmvattenberedare. Teknisk ingenjör ...
Les mer
Suksess under pandemien OSO Hotwater

Framgång under pandemin

Pandemin har slukat många företag, bland annat i Norge. Men ...
Les mer
OSO Hotwater varmvattenberedare

OSO Hotwater lanserar ny identitet och ny hemsida

Varmt vatten är en viktig del av hälsa och välbefinnande. ...
Les mer