Sök
Stäng denna sökruta.

Ackumulatortankar solceller & solslingor

Optimera ditt solenergisystem med en ackumulatortank från OSO Hotwater, anpassad för solceller och solslinga. Dessa tankar är perfekta för att effektivt utnyttja solenergin, säkerställer maximalt värde genom att förse din bostad med varmt vatten och stödja uppvärmningen. Med robust konstruktion och avancerad isoleringsteknologi erbjuder våra tankar lång hållbarhet och minskade energikostnader.

Acktankar med solslinga

Vi har flera modeller och storlekar på ackumulatortankar som passar till solfångare. Flera av dem använder OSO TURBOSYSTEM med dubbla laddningspumpar för en förhöjd driftsäkerhet. De är konstruerade i rostfritt stål med högsta korrosionsmotstånd, vilket förlänger livslängden på tanken.

Vi använder även NANOPUR i våra ackumulatortankar, vilket är en marknadsledande isolering. Tanken klarar av att behålla värmen under en längre tid, något som sänker kostnaderna och kräver mindre energi.

Solfångare – ett aktivt val för klimatet

Om du har solceller eller solfångare kopplade till bostaden får du gott om energi under soliga dagar. Med en ackumulatortank kan du spara en del av överskottsenergin i form av varmvatten. Varmvattnet kan du sedan använda till att värma fastigheten, genom att du kopplar ihop acktanken med värmesystemet. Kombinerar du solceller med en annan värmekälla kan du säkerställa att du alltid har varmt vatten i bostaden.

Ur miljösynpunkt är solceller ett mycket bra val. De ger inte ifrån sig några utsläpp som exempelvis en vedpanna eftersom de tar tillvara på solenergin så fort solen lyser på himlen. Det är även ett bra val för plånboken i längden, med tanke på hur elpriserna har sett ut sedan 2022.

Kombinera med annan värmekälla

Det finns många fördelar med ackumulatortank solslinga. Om du använder flera olika värmekällor i fastigheten, där solceller är en av dem, kan du på ett enkelt sätt koppla samman alla värmesystem med ackumulatortankar för solceller.

Du kan använda solenergin till att fylla på och lagra värme i acktanken under dagen för senare användning. Det är ett perfekt val om du exempelvis använder bergvärme, pellets eller vedpanna som en andra värmekälla, eftersom de inte behöver användas lika ofta. Du kan givetvis köpa en ackumulatortank med elpatron om solceller är den enda värmekällan du använder.

Spara och lagra solenergin

Solen levererar oändlig energi och är en stor anledning till varför många har valt att installera solceller och solfångare under de senaste 10 åren. Istället för att du kan sälja överbliven el till dåliga priser, kan du samla in och värma upp vatten i ackumulatortankar med solslinga och lagra den energin.

Ökad flexibilitet och ett aktivt val för miljön

Genom att installera en acktank som du kopplar dina värmekällor till, får du en mer effektiv uppvärmning med färre utsläpp. Värmen som den samlar på sig håller längre och det blir ett kostnadseffektivt och miljövänligt val. Du hjälper på så vis till att skapa en hållbar framtid. En tank från OSO håller i många år och är ett aktivt miljöval.

Rätt storlek för fastigheten

Det finns flera saker du ska tänka på och planera kring när du ska köpa en ackumulatortank. Vilken värmekälla du använder har betydelse, samt hur många ni är som bor i hushållet. Vilka vanor ni har spelar förstås även in i beslutet.

En familj som ofta använder mycket varmvatten, som vid dusch och bad, behöver en större tank. Sist men inte minst spelar det en stor roll om ni använder energisnåla munstycken på kranar och dusch. Det kan spara in en hel del vatten.

OSO ackumulatortankar solceller för överlägsen kvalitet

Behöver du hjälp med att hitta en ackumulatortank från OSO som passar era behov och förutsättningar kan du kontakta vår återförsäljare. Genom att skicka ett mejl, ringa eller besöka en av deras butiker i Sverige, kan du få hjälp och tips från någon av deras experter. Ack tankar från OSO kommer i flera olika modeller och storlekar.

FAQ

h1
h2
h3
h4
h5

 

 

h6
h7
h8
h9
h10

Nyheter

OSO ThonCo Kampanjebilder Hires 5 scaled

7 bra tips på varmvattenberedare för rörmokare

Frågor uppstår ständigt om att installera en varmvattenberedare. Teknisk ingenjör ...
Les mer
Suksess under pandemien OSO Hotwater

Framgång under pandemin

Pandemin har slukat många företag, bland annat i Norge. Men ...
Les mer
OSO Hotwater varmvattenberedare

OSO Hotwater lanserar ny identitet och ny hemsida

Varmt vatten är en viktig del av hälsa och välbefinnande. ...
Les mer