Visste du att OSO Hotwater uppfyller kraven i ISO 3834-2?

OSO Hotwater uppfyller kraven i ISO 3834-2

OSO Hotwater har ett stort kvalitetstänk i allt det vi gör! Detta visas i våra produkter, vår produktion och våra processer. Liksom många andra företag uppfyller OSO Hotwater kraven i ISO 9001. Men visste du att OSO Hotwater var bland Norges första företag med denna certifiering, och nu också uppfyller kraven i ISO 14001, ISO 45001 och ISO 3834-2?

ISO 14001 innehåller nyckelelement för effektiv miljöledning. Standarden kräver bland annat att företaget kartlägger all miljöpåverkan och initierar åtgärder för att förbättra processer genom hela värdekedjan. OSO Hotwater har fokuserat på miljön i årtionden och var tidigare ute än de flesta norska företag med fokus på miljövänlig produktion. I synnerhet var den tidigare andra generationens ägare Reidar Braathen pionjär inom området att etablera Norges första återvinningssystem för produkter, grundandet av en miljöfond och aktiv sponsring av ett antal miljöaktiviteter runt om i landet under mottot Vern Vår Beautiful World.

En sund arbetsmiljö är Norge väl reglerat i lagar, regler och tullar med fackföreningar, men för stora delar av världen saknas detta ramverk. I samband med ökad export kom också behovet av en certifiering inom detta, och 2009 certifierades företaget i enlighet med OHSAS 18001, en brittisk standard för arbetsmiljö. Denna standard utvecklades till världens första standardisering för arbetsmiljö under namnet ISO 45001 så sent som 2015. 

Syftet är att ge företag ett bra verktyg för att hantera och utveckla sin arbetsmiljö och genom det förebygga arbetsrelaterade skador, sjukdomar och dödsfall. Det säkerställer också att arbetstagarna är delaktiga i beslut som påverkar deras arbetsdag. Hos oss ska alla medarbetare känna sig trygga på jobbet och vara säkra på att den fysiska och psykosociala arbetsmiljön är säkrad och sund. Alla ska vara delaktiga i arbetslivet och bli lite friskare när de går hem från jobbet, än de var när arbetsdagen började.

ISO 3834-2 är en av de certifieringar vi är mest stolta över. Det här är kvalitetskrav för smältning av metallmineraler – Del 2: Omfattande kvalitetskrav! Det innebär bland annat att det finns en svetshandledare i företaget som har omfattande kunskaper inom konstruktion, produktion och testning av svetskomponenter. Standarden säkerställer att all personal har nödvändig kompetens och korrekt certifiering för det jobb de ska utföra, samt att alla processer utförs enligt bästa praxis. Detta är en kvalitetssäkring av våra produkter och processer som få kan matcha!

När du använder OSO Varmvattenberedare, var säker på att du använder produkter som följer högsta standard och att du kan lita på produkterna. Vi strävar efter kvalitet på alla nivåer och strävar efter att alltid ligga i framkant i världen på varmvattenberedare!

Facebook
Twitter
LinkedIn