Sök
Stäng denna sökruta.

Ackumulatortankar för värmepumpar

Optimera din värmepumps prestanda med en ackumulatortank från OSO Hotwater. Våra tankar är designade för att effektivt lagra och hantera överskottsenergi, vilket ger stabil och kostnadseffektiv uppvärmning. Perfekt för villaägare som strävar efter att maximera energiutnyttjandet och minska miljöpåverkan.

Så fungerar en acktank till värmepump

Oavsett vilken modell av ackumulatortank du väljer till din bostad är grundfunktionen lika för alla. Tanken består av en cylinder som är tillverkad av stål och fungerar som en form av lagerplats för det vatten som cirkulerar runt i ditt vanliga värmesystem. Den är isolerad från bostadens system och arbetar parallellt, genom att lagra energi som den andra värmekällan producerar. På så vis kan en acktank till din värmepump alltså jämföras med en vanlig termos, men i betydligt större format.

Här i Sverige är det vanligt att installera ackumulatortankar till bostäder som värms upp via vedeldning eller solvärme. Men de går även att koppla med andra typer av värmekällor, där tankens funktion är precis densamma.

Fördelarna med en ackumulatortank för luft vattenpump

Att installera en ackumulatortank till ditt värmesystem innebär fördelar på flera plan. Det är en direkt lösning för att kontrollera dina uppvärmningskostnader. Genom att lättare fördela värmen utifrån behov, kommer nämligen priser eller bränsletillgång att påverka dig mindre.

Du kommer snabbt att märka skillnad på uppvärmningskostnader eftersom ackumulatortanken genererar en jämnare förbrukning. De flesta värmekällor producerar en ojämn nivå av värme under dygnet. Med hjälp av en acktank till din värmepump lagrar du istället värmen för att sedan kunna ransonera ut den på ett mer effektivt sätt. Det sker samtidigt som den externa värmekällan fortsätter att arbeta.

Anpassa förbrukningen efter dina behov

En ackumulatortank till luft vattenpump ger dig dessutom fler möjligheter att styra din uppvärmning helt beroende på hur din egen vardag ser ut. OSO:s ackumulatortankar lagrar den energi som du för stunden inte har behov för. På så sätt finns det tillgång till värmeenergi oavsett tidpunkt på dygnet.

Det här är en praktisk lösning för de flesta hushåll eller lokaler som inte alltid är i behov av konstant värme. I vanliga hushåll är det framför allt under morgon och kväll som de största behoven av värme finns. Med en ackumulatortank kan du alltså enkelt balansera uppvärmningen utifrån detta.

Och avslutningsvis är det viktigt att nämna ackumulatortankens hållbara egenskaper. Du slösar inte med energi och bidrar till en mer miljövänlig värmeförbrukning i ditt hem.

Tips inför köp av ackumulatortank värmepump

När du ska köpa en acktank till värmepumpen i din bostad behöver du utgå från
värmepumpens kapacitet. Och här varierar det, beroende på vilken värmekälla du använder. Eldar du med ved eller har solfångare är en stor ackumulatortank det mest optimala alternativet. Det beror på att just de här energiformerna genererar mycket värme på kort tid och du behöver då stor volym på tanken.

Tänk på att det alltid är bättre att tillvarata så mycket energi som möjligt, så har du möjlighet att använda en tank på minst 600 liter, bör du också installera en sådan. En enklare värmepump brukar istället kombineras med en ackumulatortank i mindre storlek.

Köpa ackumulatortank värmepump

OSO Hotwater erbjuder ett komplett utbud av intelligenta lösningar som bidrar till en mer effektiv uppvärmning av din bostad. Våra produkter är framtagna av kvalitetsmaterial som vi kombinerar med automatiserad produktion. Det bidrar också till en lång livslängd på alla våra ackumulatortankar.

En luft vatten värmepump och ackumulatortank från OSO Hotwater är enkel att installera tack vare våra modulära system. Det gör att du smidigt kan koppla dem till större och mer komplexa system.

Vill du köpa acktank till värmepump rekommenderar vi att du tar kontakt med vår svenska återförsäljare. Hos dem hittar du våra OSO-produkter och får kunnig hjälp av deras medarbetare.

FAQ

h1
h2
h3
h4
h5

 

 

h6
h7
h8
h9
h10

Nyheter

OSO ThonCo Kampanjebilder Hires 5 scaled

7 bra tips på varmvattenberedare för rörmokare

Frågor uppstår ständigt om att installera en varmvattenberedare. Teknisk ingenjör ...
Les mer
Suksess under pandemien OSO Hotwater

Framgång under pandemin

Pandemin har slukat många företag, bland annat i Norge. Men ...
Les mer
OSO Hotwater varmvattenberedare

OSO Hotwater lanserar ny identitet och ny hemsida

Varmt vatten är en viktig del av hälsa och välbefinnande. ...
Les mer