Sök
Stäng denna sökruta.

Ackumulatortankar för bergvärme

Våra ackumulatortankar har visat prov på en fenomenal driftsäkerhet under de senaste 50 åren. Med en ackumulatortank till bergvärme kan du lagra överbliven energi som du sedan kan använda när du behöver den. Det är ett miljösmart och billigt alternativ till bostaden.

Lagring av värme med en ackumulatorpump för bergvärme

När du använder dig av en värmekälla för uppvärmning av din bostad kommer det alltid att finnas överskottsenergi som går förlorad om du inte samlar upp den. Med en ackumulatortank kan du spara på den överblivna energin från din bergvärme. Vattnet i tanken blir uppvärmd och förblir varm tills dess att du vill använda det.

En ackumulatortank är isolerad och principen är densamma som i en termos. Överskottet av energin lagras i tanken som du kan använda vid ett senare tillfälle. Ju bättre isolering en tank har, desto längre kan den lagra värmen och du kan på så sätt spara pengar genom att investera i en ackumulatortank från oss.

Marknadsledande isolering i ackumulatortankar från OSO

Eftersom isoleringen av tanken är extremt viktig, använder vi oss av NANOPUR-teknologi som är en marknadsledande isolering i alla våra ackumulatortankar. Med våra tankar blir energiförlusten minimal, vilket ger dig flera fördelar och stora ekonomiska vinster.

Våra ackumulatortankar använder även ULTRAWELD-teknologi som ger ett mycket effektivt skydd mot korrosion. Livslängden på våra tankar är lång och med hjälp av regelbunden service och rengöring är det ett hållbart och miljövänligt val.

Värmeförlusten förblir låg

Med en ackumulatortank från OSO Hotwater får du en alldeles utmärkt värmeekonomi, tack vare de låga energiförlusterna. Eftersom överskottet av energin som produceras lagras i tanken för senare användning sparar du pengar, eftersom bergvärmen inte behöver jobba lika hårt.

Bra för miljö och plånbok

Det är viktigt att installera en ackumulatortank till värmepumpen för att få en funktionell uppvärmning. Du kan på så sätt behålla värmen längre. Väljer du en ackumulatortank från OSO Hotwater gör du ett miljövänligt och hållbart val för framtiden.

Effektivare uppvärmningssystem med en acktank

Kombinerar du en ackumulatortank med bergvärmen i bostaden får du ett effektivare uppvärmningssystem och en större valfrihet. En stor fördel med en ackumulatortank är att du kan koppla ihop flera värmekällor med samma tank. Hur stor tank du behöver baseras på storleken på bostaden, vilka behov du har samt vilka värmekällor som finns installerade.

Ackumulatortank bergvärme – storlek och funktionalitet

Eftersom vi är väl medvetna om att olika stora bostäder har sina unika krav, har vi flera olika storlekar på våra ackumulatortankar. Du kan välja bland tankar som rymmer mellan 60-200 liter för mindre bostäder och 400-10 000 liter för större fastigheter och industrier. Du kan få kunnig hjälp med att komma fram till vilken storlek som passar din bostad och dina behov genom vår återförsäljare. De har goda kunskaper i ämnet och hjälper dig gärna med alla frågor du kan tänkas ha.

När du vill köpa acktank till bergvärme

Det finns många fördelar med att köpa en ackumulatortank till din värmepump. Det är en investering som definitivt betalar tillbaka sig i det långa loppet. Du kommer snabbt att märka att en ackumulatortank sköter sig själv så länge den är korrekt installerad och att du sparar in både energi och pengar. Det är dessutom en flexibel lösning som passar att komplettera olika energisystem med. Alternativen på storlekar gör att du kan skräddarsy en lösning efter dina behov.

Kontakta vår återförsäljare

Är du intresserad av att köpa en ackumulatortank för bergvärme online från OSO Hotwater, kontakta vår svenska återförsäljare. De har en gedigen kunskap i ämnet och står till ditt förfogande. Du kan antingen kontakta dem på nätet eller åka till en av deras butiker.

FAQ

h1
h2
h3
h4
h5

 

 

h6
h7
h8
h9
h10

Nyheter

OSO ThonCo Kampanjebilder Hires 5 scaled

7 bra tips på varmvattenberedare för rörmokare

Frågor uppstår ständigt om att installera en varmvattenberedare. Teknisk ingenjör ...
Les mer
Suksess under pandemien OSO Hotwater

Framgång under pandemin

Pandemin har slukat många företag, bland annat i Norge. Men ...
Les mer
OSO Hotwater varmvattenberedare

OSO Hotwater lanserar ny identitet och ny hemsida

Varmt vatten är en viktig del av hälsa och välbefinnande. ...
Les mer