Sök
Stäng denna sökruta.

Varmvattenberedare för husvagn & husbil

Större båtar behöver gott om varmvatten för att tillgodose ett stabilt värmesystem och för att ni ska kunna använda duschar och kranar ombord. Med ackumulatortankar för båten kan ni säkerställa att både värmesystem fungerar korrekt och att så mycket varmvatten som ni vill ha finns.

Vad är en ackumulatortank för båtar?

En acktank är en stor isolerad behållare som kopplas samman med en värmekälla. Det finns även tankar som själva klarar av att värma vatten. På OSO Hotwater tillverkar vi båda sorterna i olika modeller och storlekar.

Energin som produceras från värmekällan, exempelvis en sjövärmepump, hjälper till att värma upp vattnet i tanken som sedan kan lagra det för användning längre fram i tiden. Själva principen är ungefär som en termos och därför är isoleringen i tanken av största
betydelse.

Ackumulatortankar båt från OSO är tillverkade med en marknadsledande isolering. Det gör att de klarar av att behålla värmen längre och att de minskar värmeförlusten. Något som är mindre påfrestande för både tanken och värmesystemet.

Bekvämt med acktank på båten

Med en ackumulatortank på båten kan du se till att det alltid finns varmt vatten ombord. Det höjer komforten för alla ombord och ni slipper frysa när det är kallt ute.

Det finns gott om olika modeller inom marina acktankar som har effektiva funktioner för att få
fram varmvatten. Alla kan kopplas till en extern värmekälla som exempelvis en sjövärmepump, motorns kylsystem eller solceller. En del modeller har även en inbyggd elpatron som klarar av att värma vatten på egen hand. Det kan vara ett alternativ för dig som har en mindre båt och som inte är ute så långa perioder åt gången.

Hos oss på OSO Hotwater hittar du en mängd olika modeller av marina ackumulatortankar
från vår Triton- och MAXI-serie. Du hittar en stor bredd med tankar med olika egenskaper så
att du kan välja en som passar just dina krav och behov.

Ackumulatortank till båt storlek

Vilken storlek du ska välja på en ackumulatortank till båten kan vara knepigt att reda ut. Givetvis har storleken på båten en avgörande betydelse. Ju fler passagerare desto större tank kommer du behöva, eftersom användningen av varmvatten ökar.

Hur du väljer att koppla tanken och till vilken värmekälla spelar också in i valet av storlek.
Använder ni inte överdrivet mycket vatten är en acktank med elpatron ett bra val. Om ni använder duschar ombord på båten regelbundet, kommer ni dock att behöva en större tank för att inte få slut på varmvatten.

Utrymmet i maskinrummet har också betydelse. En större tank tar förstås mer plats. Har du ont om utrymme kan du sätta in en mindre storlek och istället fokusera på att hushålla med varmvattnet.

Ackumulatortank båt pris

Hur mycket ackumulatortankar båt kostar varierar förstås mycket mellan olika modeller och storlekar. Acktank till båt från OSO Hotwater finns i ett flertal modeller och storlekar.

Gemensamt är att de alla är av högsta kvalitet i rostfritt stål med en lång livslängd och
marknadsledande isolering.

Med regelbunden service och rengöring kan du förlänga livslängden på tanken avsevärt. Genom att ta hand om ackumulatortanken sparar du pengar och i längden blir det även ett miljövänligare val. Det blir en investering som betalar sig snabbt och som du kommer att ha glädje av i många år framöver.

Köpa acktank till båt från OSO Hotwater

Vill du köpa en ackumulatortank till båt online är det vår återförsäljare du ska vända dig till. Deras expertis på området är mycket god och ni kan tillsammans komma fram till vad som passar dig och din båt bäst.
Du kan kontakta dem via telefon eller e-post för att få prisförslag på olika tankar. Du kan också besöka någon av deras butiker som du kan hitta i ett flertal städer runt om i Sverige.

FAQ

h1
h2
h3
h4
h5

 

 

h6
h7
h8
h9
h10

Nyheter

OSO ThonCo Kampanjebilder Hires 5 scaled

7 bra tips på varmvattenberedare för rörmokare

Frågor uppstår ständigt om att installera en varmvattenberedare. Teknisk ingenjör ...
Les mer
Suksess under pandemien OSO Hotwater

Framgång under pandemin

Pandemin har slukat många företag, bland annat i Norge. Men ...
Les mer
OSO Hotwater varmvattenberedare

OSO Hotwater lanserar ny identitet och ny hemsida

Varmt vatten är en viktig del av hälsa och välbefinnande. ...
Les mer